Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER




Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 6. august 2016
Karin Svensson Smith ordförande i riksdagens trafikutskott (MP)
Utskriftvänlig
Annie Lööfs miljöpolitik en fasad
När SvD nu avslöjar att signaler om utsläppsfusk inom fordonsindustrin nått dåvarande näringsministern redan sommaren 2012 och hon inte agerat kan man inte annat än undra vad Centerpartiet vill med sin miljöpolitik

Centerpartiets gröna yta flagnar i ljuset av Volkswagen-skandalen. I måndags kom det uppgifter om att Annie Lööf skall ha känt till bilindustrins utsläppsfuskande under sin tid som näringsminister men inte gjort något åt det. Informationen skall ha kommit från EU:s förre industrikommissionär Antonio Tajani redan sommaren 2012. Uppgifter som naturligtvis är synnerligen allvarliga och svåra att bemöta. Man kan inte undgå att ställa frågan i vems ledband Centerpartiet egentligen går?



Under de senaste åren har Centerpartiet under ledning av Annie Lööf jobbat hårt för att upprätta bilden av sig själva som ”Alliansens gröna röst”. Genom att profilera sig genom grön skatteväxling, närodlad mat och trallvänliga schlagerlåtar har man varit relativt framgångsrika i strävan efter att nå den attraktiva mittenväljaren.



Det uppdagas nu dessvärre att den gröna politiken hela tiden har varit ett spel för gallerierna. När Svenska Dagbladet nu avslöjar att signaler om utsläppsfusk inom fordonsindustrin nått dåvarande näringsministern redan sommaren 2012 och hon inte agerat kan man inte annat än undra vad Centerpartiet vill med sin miljöpolitik.



Vems ärenden har Annie Lööf och Centerpartiet egentligen gått? Balansgången kring att profilera sig som miljökramare och fossilbilsvurmare var kanske en enklare idé i teorin än i praktiken.



Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga